O-ringenträff i Värmland

Från Värmland kommer en hälsning från årets O-ringenträff:

”I går genomförde vi vår Trivselträff för Skogskarlar, Skogsflickor och Gynnare. Deltagandet blev högre än vi hade siktat på. Ca 100 deltog. Glädjande nog var det många klubbar som deltog. Åtminstone 15 av de svenska klubbarna var representerade. Dessutom en dansk Talman och en norsk. Även ett par från Österbotten. Vi hade ju fått in en annons i programtidningen och GS är själv Skogsflicka. Tyvärr blev det ingen bussning, men det löste sig ändå.

Att spridningen blev så pass stor beror nog på att vi så småningom fick tillgång till adresser från Nordskrivaren. Tyvärr sent, eftersom vår begäran hade hamnat i hans skräppost. Vi hade fått de flesta anmälningarna ett par dagar före tävlingsstart. Sedan kom en del kompletteringar efter tips från kompisar. Men vi visste ju i rel god tid hur många det skulle bli så att serveringen visste vad det handlade om.

Skutboudden är ju ett välkänt turistmål och det var mycket folk och vi hann vandra runt och se en rykande kolmila med kolarkoja, tjärdal, maskiner, linberedning och mycket annat.

“Artisterna” var mycket duktiga och jag tror de flesta var nöjda. Gynnarna representerades av Kerstin Carlsson, Halmstad.
Jag hoppas nästa års arrangör för budkavlen vidare.

Suus från wermländske furor!!!

Yngve”

Varmland
Kolmilan i full gång. Foto: Yngve
Vildhjarta webb
Maria ”Vildhjärta” Westerberg berättade om hennes konst inspirerad av naturliga föremål. Foto: Mikael Gustafsson