Hövitsmannens ord – mars 2017

Med mindre än 3 månader till Allting i Danmark och någon vecka kvar till premiär av årets orienteringssäsong i Norden kommer här lite information.

Information Allting 2017
Antalet anmälda till Alltinget är drygt 230 personer med drygt 130 Karlar och lite knappt 100 Huldror, glädjande! Tyvärr är det ett antal klubbar i Sverige och Norge som inte kommer. Det är inte försent att anmäla sig om nu någon av icke anmälda klubbar kommer på andra tankar.

Allting 2021
I samband med årets Allting skall Skogskarlarna också utse en arrangör för Allting 2021, denna gång skall det arrangeras i Sverige. Jag kan meddela att det finns en SKK-klubb som anmält sig intresserade att stå för arrangemanget.

Firande SKK-klubbar
I år har alla redan Hallands Skogskarlar firat sina 75 år och Blekinge firat sina 70 år. I samband med Hallands jubileum tilldelades det Ledande Guldet för 2017 till Arne Andersson. Arne har sedan slutet av 70-talet varit en central person i allt som hänt i Halland kring orientering. Det har gällt SM-tävlingar, 5-dagars och den viktiga uppgiften att ha kontakter med jägare och markägare. Arne har också varit Talman i Halland i dryga 20 år.

Blekinge har i samband med sitt jubileum tagit fram en fin jubileumsskrift. En eloge till alla som varit med i denna produktion!

Vi ses i Danmark!

Storskogens SUS
Carl-Erik, Hövitsman