Information från Hövitsmannen

För någon vecka sedan var jag med när Västergötland ordnade Ting och Blot. Det var en perfekt lördag för denna aktivitet, 1 decimeter snö, cirka 5 minusgrader och den störste fullmåne man sett på år och dag. Inte många gånger man fått vara med om ett så perfekt väder. Flertalet klubbar har i slutet av året eller i början av kommande år sina Ting och Blot. Glöm inte att snarast efter skicka in uppgifter om aktiviteter och annat till Nordskrivaren.

Utmärkelser 2016
Nordrådet har beslutat om utdelning av de årliga utmärkelserna för 2016.

Det Löpande Guldet tilldelades Magne Daehli, Norge. Han får priset för sina fina insatser både på EM och VM samt att han avslutade året med vinst på 25-manna. Magne sprang sista sträckan för sin klubb Haldens SK.

Ledande Guldet tilldelas Gunnar Löfkvist, Dalarna. En nästan 50-årig ledargärning på alla plan inom svensk orientering får priset. Gunnar har bl.a. varit i ledningen för tre 5-dagarsarrangemang och även under en period Talman för Skogskarlarna i Dalarna.

Årets Nydanare för 2016 går till Skogskarlsklubben Stor-Oslo. De har på ett förnämligt sätt tagit fram en Fotobok på alla Skogskarlar i klubben.

Från Nordrådet ett Storskogens SUS till samtliga pristagare.

Allting 2017
Det närmar sig med stormsteg Alltingsår. Den slutliga inbjudan är utsänd från arrangören och jag hoppas få se samtliga Skogskarlsklubbar från hela Norden i Danmark den 26-28 maj 2017. Vi ses i Danmark!

Avslutningsvis vill jag när det endast är en månad kvar av 2016 passa på att önska alla Skogskarlar en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

Storskogens SUS
Carl-Erik, Hövitsman