Några rader från Hövitsmannen

Nu när vi fått till en hemsida kommer jag att minst 4 gånger per år komma med lite information och uppmaningar. Håll till godo med premiären.

Först lite information om 2015
Det löpande Guldet tilldelades Jonas Leandersson, Sörmland, för fina insatser på VM.
Två förtjänta ledare fick årsrundans ledande Guld. Leif Damborg, Danmark och Göran Nilsson, Småland fick sina utmärkelser efter många år i ledande ställning på olika plan.
Det nyinstiftade priset, Årets Nydanare, som vår Ålderman Rune instiftade 2013 gick för 2015 till Ingvar Hultman, Närke.
Utdelning har skett av samtliga utmärkelser och flera har blivit minst sagt överraskade när det skett. Vi SUS-ar för samtliga!

Händer 2016
När detta skrivs har VM i Bohuslän just avslutats. Fina arrangemang och bra TV gör att många ”icke orienterare” kanske önskar prova på den finaste av idrotter, orientering, efter detta VM. Var beredda på era respektive hemmaplaner att ta emot dessa.
Det närmar sig med stormsteg hösten och därmed i många SKK-klubbar, Ting och Blot. Nu gäller det för klubbarna att komma in med förslag på lämpliga kandidater till de priser vi har att dela ut. Finns säkert flera förslag och när klubben bestämt vem man föreslår, skicka detta till Nordskrivaren. Glöm heller inte att snarast efter Ting och Blot skicka in de uppgifter Nordrådet önskar antingen på utsänd blankett eller via rymden. Även detta skickas till Nordskrivaren.

Allting 2017
Nästa år är det åter året efter sommar-OS (förresten stort Grattis till Danmark, bäst i Norden!). Det innebär Allting denna gång i Danmark. Nordrådet har varit på plats för att ta del av förberedelserna, ser bra ut! Alltinget arrangeras 26-28 maj och jag hoppas få se samtliga SKK-klubbar på plats. Under hösten kommer inbjudan och information att skickas ut från arrangören. Vi ses i Danmark!

Storskogens SUS
Carl-Erik, Hövitsman